ULUDAĞ ZİRVE FAALİYETİ (2543M.)

18-19 KASIM 2022

Sezonun son dağ faaliyeti için Marmara Bölgesi’nin en yüksek doruğu olan Uludağ’a (2543) gidiyoruz. 2500 metre üzerindeki iki farklı zirvesiyle Uludağ, karın olmadığı zamanlarda dağ ortamında yapılan yürüyüşle zirvelerine ulaşılabilen bir rotaya sahiptir. Rotası teknik olarak hiçbir zorluk içermemektedir ve yürüyerek zirvelerine ulaşılabilir. Rota yaklaşık gidiş dönüş 19 km dir. 2500 metrelik zirveleriyle ekip liderliğini tecrübeli dağcıların yapması gereken bir rotaya sahiptir İkinci oteller bölgesinden başlayacağımız zirve yürüyüşünde maden kapı olarak adlandırdığımız geçit, Keşiştepe zirvesi ve sonrasında büyük plato üzerinden düz bir yürüyüşle Büyük Zirve olarak adlandırılan ikinci zirveye ulaşacağız. Zirveden hem Bursa hem de Uludağ’ın güney yamaçları boyunca uzanan uçsuz bucaksız orman denizi ve ovaları izleyebileceğiz. Büyük zirvenin hemen altında bulunan buzul göllerinin muhteşem manzarasını yukarıdan izleyeceğiz. Muhtemelen Keşiştepe zirvesinde gün doğumuna şahitlik edeceğiz.

Faaliyetimiz Süphan Dağcılık ve TDF 3. kademe kıdemli antrenörü ve dağ Mihmandarı Adem Gül liderliğinde gerçekleşecektir.

PROGRAM :

Faaliyetimizin tahmini başlangıç saati 18 kasım Cuma akşam 00-00 – 00-30 saatleri arasında İncirli’den hareket, bitiş saati de 19 kasım cumartesi 22:00 İncirli’ye varış olarak planlanmıştır. Sabah daha gün doğmadan Uludağ  Oteller bölgesinde oluyoruz. Saat 04:00’da 19 Km. lik rotamızı yürümeye başlıyoruz.

Tahmini 10-11  saatlik tırmanış ve iniş sonrası Bursa’ya dönüyoruz. Saat 18:00 ‘de İstanbul’a hareket etmeyi planlıyoruz.

ÖNEMLİ NOTLAR

*** Sabah kahvaltısı , tırmanış hareket saati düşünülerek yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerle  , Öğle  öğünü yine yanımızda getireceğimiz kumanya( sandviç,enerji verici yiyecek,kuruyemiş vs ) ile yapılacaktır.***

*** Mevsimin sizi yanıltmamasını, dağlarda havanın değişken olduğunu, yüksek rakımların sürprizlerle dolu olduğunu hatırlatarak, çantanızda  rüzgarlık-yağmurluk mont, tozluk, baton, kask eldiven, bere bulundurmanızı önemle belirtiriz.***

ETKİNLİK ; UZUN ETAPLI HİKİNG / TREKİNG TECRÜBESİ OLMAYANLARA ÖNERİLMEZ. PARKURUN UZUNLUĞU VE EĞİMİ DİKKATE ALINMALIDIR. BATON  ÖNEMLİ ÖLÇÜDE İHTİYAÇ DUYULACAK

Gerekli Malzemeler

Kişisel temel dağcılık kıyafetleri
Güneş Kremi
Güneş Gözlüğü
Kask
Baton
Bileği saran en az 4/2 tabanlı Bot

En az 30 litrelik sırt çantası ve tozluk

Notlar

  • Bu bir Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği ve UGO Turizm ortak faaliyetidir.
  • Faaliyet öncesinde iletişim amaçlı Whatsapp grubu oluşturularak iletişime geçilecektir. Bu gruptan biniş saatleri ve detaylı bilgiler verilecektir.
  • Lütfen biniş saatinden 10 dakika önce durakta olunuz.
  • Acil bir durum olduğunda yukarıdaki iletişim bilgilerinden iletişime geçebilirsiniz.
  • UGO Turizm, hava muhalefeti ya da olumsuz şartlar sebebiyle faaliyeti iptal etme ya da lokasyonu değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Bu bir doğa sporudur. Öngörülemeyen sebeplerden dolayı faaliyetin bitiş saati değişiklik gösterebilir.
  • Faaliyet minimum 15 katılımcı ile gerçekleşecektir.
  • Doğada hava ve arazi koşulları değişiklik gösterebileceği için sağlık koşulları elvermeyen kişilerin katılması önerilmemektedir.
  • Doğa faaliyetlerinin risk içerdiği katılımcılar tarafından bilinmelidir. Etkinliğe bunu göz önünde bulundurarak katılmanızı tavsiye ederiz.
  • Faaliyetlere yüzük, küpe ve benzeri takı ile gelmemenizi öneririz.
  • Doğaya organik olsa dahi çöp bırakılmamasını rica ederiz. Lütfen yanınızda çöpünüzü taşıyabileceğiniz poşet vb malzemeler bulundurunuz.
  • Sigara yalnızca molalar sırasında ve gruptan uzakta içilebilir. Ayrıca izmaritlerinizi de lütfen yere atmayınız.
  • Faaliyetlerimizde alkol tüketmek yasaktır.
  • Katılımcı sayılarına rehberler dahil değildir.

Fiyat Bilgisi : 1.250 tl

Bu faaliyet kapsamında katılımı kesinleşen katılımcıların,16/Kasım 2022 tarihine kadar faaliyet ücretlerini isim ve faaliyet açıklaması ekleyerek aşağıdaki IBAN numarasına göndermelerini rica ederiz.

Faaliyete katılımın iptali için verilen son tarih olan 16.11.2022’den sonraki iptallerde ücretin iade edilmeyeceğini kabul ediyorum

Dahil Olanlar;

Ulaşım

Rehberlik

Seyahat Sigortası

Dahil Olmayanlar;

Tüm kişisel ihtiyaçlar

Faaliyet boyunca tüketilecek yiyecek – içecekler

Milli park giriş ücreti

Ücretin Yatırılacağı Hesap Numarası

Adem Gül

Akbank – TR74 0004 6000 1988 8000 1436 49

KAYIT FORMU

Aşağıdaki İletişim Bilgilerinden Sorularınızı Sorabilirsiniz.
Adem Gül
0533 323 0775
Nejdet Bozkurt
0506 698 1425

Soru / Önerileriniz / Özel Faaliyet talepleriniz için bize e-mail atabilirsiniz.

İşleniyor…
İşlem başarılı! Listeye girdiniz.

%d blogcu bunu beğendi: